Strategia de dezvoltare a municipiului Galati 2021 - 2027

System Administrator

1.1 SCOPUL SI ROLUL DOCUMENTATIEI

  Strategia de Dezvoltare Durabila este un concept de planificare foarte dinamic, un proces de transformare continua prin inovare tehnologica, urbanistica sau manageriala - "conceptul nu este static: nu exista o definitie absoluta a unui asemenea plan, nici un punct final, ci mai degraba un proces, sau o serie de pasi, prin care orasele devin mai "locuibile" si atractive si, astfel, mai apte sa raspunda rapid noilor provocari ce apar".
  O strategie de dezvoltare este o viziune de dezvoltare si modernizare ce urmareste ca obiectiv final urmatoarele scopuri concrete: infrastructura performanta, modernizarea cladirilor, dezvoltarea mobilitatii, tehnologie de ultima generatie, energie ieftina, cetateni sanatosi, conducere si educatie la cele mai inalte standarde, mai pe scurt, dezvoltare, modernizare si prosperitate.
  Un oras este un ecosistem caracterizat prin existenta unor sinergii intre cetateni, mediul privat si administratia locala, avand drept scop dezvoltarea economica si cresterea calitatii serviciilor private si publice. In acelasi timp, un oras modern este locul in care retelele de infrastructura traditionale si serviciile publice sunt optimizate datorita tehnologiilor digitale, tehnologiilor IT si de comunicatii, in beneficiul cetatenilor, al mediului de afaceri si al administratiilor locale.
  Dezvoltarea durabila a oraselor este cel mai important motor al dezvoltarii economice si sociale si poate fi realizata doar printr-o abordare integrata, care sa urmareasca toate domeniile ce tin de dezvoltare urbana, securitate informationala, eficienta energetica, regenerare urbana, mobilitate urbana.
  Strategia de Dezvoltare Durabila a Municipiului Galati pentru perioada 2021-2027 reprezinta instrumentul de planificare a viitorului localitatii, avand rolul de a stabili o viziune integrata pe termen lung asupra dezvoltarii durabile a comunitatii, aplicand principiiile coeziunii si competitivitatii economice, sociale si teritoriale, dezvoltarii si asigurarii de sanse egale pentru toti membrii societatii locale, regionale si nationale.
  Strategia de Dezvoltare Durabila a Municipiului Galati este conceputa pentru a raspunde nevoilor reprezentantilor autoritatii locale si comunitatii in procesul de imbunatatire a calitatii si diversitatii locurilor de munca disponibile, precum si in procesul de imbunatatire a calitatii vietii cetatenilor si mediului economic local. Strategia se adreseaza unei game largi de probleme economice, sociale si de mediu ale comunitatii, care sunt relevante pentru a defini si furniza obiectivele necesare obtinerii dezvoltarii durabile si cresterii coeziunii economice si sociale in municipiul Galati.